Geslaagde voorronde NOJK

By januari 8, 2024 Nieuws

Op zaterdag 6 januari mochten wij als VC058 de voorronde van het Nederlandse Open Jeugd Kampioenschap (NOJK) A jeugd organiseren. Aan deze voorronde deden 16 clubs uit het Noorden mee en kwamen naar Grou om te strijden voor 8 plekken in de halve finale. Jammer genoeg was het niet mogelijk om het toernooi in Leeuwarden te houden.

Bij het NOJK mogen spelers onder de 18 jaar, die in een seniorenteam competitie spelen ook meedoen. Wij hebben zelf ook een team ingestuurd met spelers, die spelen in ma1, ds1, ds2 en ds5.

De eerste poulewedstrijd speelden we tegen VC Zwolle. Een team met 4 speelsters, die eerste divisie spelen. Dit team was op voorhand favoriet in onze poule. Het was dan ook een zware wedstrijd waar we het Zwolle af en toe wel moeilijk konden maken, maar zij hadden het spel veel beter onder controle en wonnen in 2 sets (2 maal 25-14).

De tweede poule wedstrijd was tegen Captains Kangeroe uit Hardenberg. Net als wij, hadden zij vier spelers van de promotieklasse senioren mee, aangevuld met meiden die Topklasse A spelen. Een geduchte tegenstander. De eerste set leek verloren te gaan toen het 20-24 stond. Echter wisten we het met een goede serviceserie nog heel spannend te maken. Helaas werd de laatste bal hard geblokkeerd door de tegenpartij en eindigde de set daarmee met 26-28. In set 2 ging het een stuk beter met onze meiden. Mede door een goede serviceseries werd de set met 25-18 gewonnen.

De derde wedstrijd werd gespeeld tegen het meisjes A team van Dedemsvaart. Deze wedstrijd werd zonder problemen met 2-0 gewonnen, waardoor de meiden 2e in de poule werden en de kruisfinale mochten spelen.

De kruisfinale werd gespeeld tegen Stanfries. Zij spelen Topklasse A en hadden ook een paar senioren spelers mee. Er werd fanatiek gespeeld, ondanks dat dit al de 7e en 8e set van de dag waren. Met 2-0 (25-17, 25-23) werd deze wedstrijd gewonnen en daarmee een ticket naar de halve finale verzilverd.

Nogmaals dank aan iedereen die geholpen heeft om deze dag tot een groot succes te brengen.

Leave a Reply