VC058 sluit 2017 met winst af

By december 17, 2017 Nieuws

Afgelopen zaterdag stond voor VC058 dammes 1 de laatste wedstrijd van 2017 op het programma tegen Vc Sneek dames 4. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, want beide teams stonden ongeveer gelijk op de ranglijst.

In de eerste set hadden de Leeuwarder dames last van het probleem waar ze de laatste wedstrijden wel vaker last van hebben: achter de feiten aanlopen. De jonge meiden van Vc Sneek bouwden al snel een kleine voorsprong op die VC058 niet meer kon inhalen, omdat er teveel eigen fouten werden gemaakt. De eerste set ging dan ook met 16-25 naar Vc Sneek.

Waar Leeuwarden de afgelopen wedstrijden vaak voortvarend van start gingen door de eerste set te winnen en de andere sets te verliezen, waren de dames nu vastberaden om dat eens om te draaien. Na een aantal wisselingen in de opstelling ging VC058 weer vol goede moed het veld in voor de tweede set. Leeuwarden en Sneek wilden beide niet toegeven. Richting de 20 punten wist VC058 toch een kleine voorsprong te pakken, maar Vc Sneek wist dit weer gelijk te trekken. De laatste punten werden spannend, heel spannend. De Leeuwarder dames wisten een setpunt van Vc Sneek te overleven en met het thuispubliek achter zich wist VC058 de set met 28-26 naar zich toe te trekken.

In set 3 begon Sneek direct met een goede serveserie waardoor Leeuwarden vanaf het begin al een aantal punten achterstond. De dames van VC058 hadden echter de feeststemming uit de tweede set meegenomen naar de derde set. Leeuwarden wist de achterstand daardoor weer recht te trekken en de set nog vrij gemakkelijk te winnen met 25-19.

Aan het begin van de vierde set klonk de feestmuziek al uit de kantine van Blauw Wit ’34. Daar hadden de dames van VC058 ook wel zin in, maar dan moest eerst nwel de vierde set worden gewonnen. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want ook deze set werd weer spannend. Pas bij een stand van 25-23 wist Leeuwarden door middel van een blok aan het langste eind te trekken.

Doordat VC058 dames 1 met 3-1 wist te winnen van Vc Sneek dames 4, staan beide teams nu op een gedeelde 8ste plaats op de ranglijst. Deze winst hebben de Leeuwarder dames op zondag goed gevierd op het door hunzelf georganiseerde feestje bij sponsor Café De Nachtwacht.

De komende weken hebben de dames van VC058 even rust. De volgende wedstrijd is namelijk op 13 januari om 19.30 uur uit tegen Covos dames 1. Enkele spelers uit het team kunnen echter niet zonder het volleybal en gaan daarom tussen Kerst en Oud en Nieuw hun kunsten laten zien op het KerstVolleybalToernooi in Assen

Leave a Reply