VC 058 Heren 3 onderuit in Heerenveen.

By november 18, 2018 december 17th, 2018 Nieuws

Gistermiddag traden de mannen van het 3e aan tegen de heren van OPM 3 in Sportstad Heerenveen. De nummer 2 tegen nummer 3. Op papier een spannende wedstrijd. Na 4 wedstrijden ongeslagen te zijn met slechts 1 set tegen. Op papier 12 man sterk dus voldoende mogelijkheden om te wisselen.

Na lang wachten op de wedstrijd voor ons (OPM H2 – SVI H2 waarbij de 5e set in 27-29 eindigde) begonnen de mannen goed. Er werd netjes gespeeld en langzaam werd een voorsprong opgebouwd. De set werd dan ook gewonnen met 20-25. In de 2e set kwamen de heren wat in de problemen. Mede door weinig scoren van onze zijde werd het gat met OPM groter en groter. Ook was er meer servicedruk waar we slecht controle over kregen. Er werd een aantal wissels doorgevoerd maar het kwaad was al geschied: de set ging ruim verloren met 25-16.

De 3e set werden op veel posities nieuwe mensen neergezet. De mannen begonnen er weer wat in te geloven. Maar door een aantal kleine fouten werd ook helaas deze set verloren. En wel met 25-21.

In de 4e set begonnen de mannen zeer fanatiek. Er werd goed gespeeld. En door aanvalskracht en servicedruk werd al snel een gat van 5 tot 6 punten geslagen. Toch bleek het moeilijk om in de enorme ruimte van sportstad dit door te trekken om er een 5e set uit te slepen. Deze set ging dan ook verloren met 25-22. De eerste nederlaag, die ook wel een beetje pijn deed.
Volgende week moeten we dit maar rechtzetten door te winnen van de huidige koploper en stadsrivaal Leevoc. Ik zou zeggen komt allen aanmoedigen. A.s. zaterdag in sporthal Wiarda om 17.00 uur. In de stand zakken we een plekje van 2 naar 3 met in het achterhoofd dat we 1 wedstrijd minder gespeeld hebben dan nummer 2 en 2 wedstrijden minder dan nummer 1. Nog niks aan de hand dus.

Leave a Reply