Heren 3 wint in Akkrum

By december 1, 2018Uncategorized

Na het verlies met 1-3 van stadsgenoot Leevoc en nummer 1 van de competitie waren de mannen van het derde terug gezakt naar plek 5. Gisteren mochten de heren aantreden tegen het 2e van AVC uit Akkrum. Op papier een te pakken tegenstander, in de praktijk….. tja blijft heren 3 😉

Helaas nogal wat blessures en afwezigen. Met 6 man en een die eigenlijk nog geblesseerd was trokken we ten strijde in Akkrum.

In de eerste set ging alles best goed. Servicedruk, wat resulteerde in een voorsprong. Deze voorsprong werd groter en groter. Eindstand 17-25. De 2e set werd al wat minder….. concentratie weg of het wilde allemaal even niet. Wel werd deze set gewonnen met 20-25. We waren gewaarschuwd. Toen kwam de beruchte 3e set. Een set waarin een wedstrijd kan kantelen (en de wedstrijd zelfs nog verloren kan worden). Dit leek te gaan gebeuren. Fouten stapelden zich op. Er ontstond een achterstand en ondanks een wissel had AVC wel het eerste setpoint. Deze werd gelukkig niet benut maar het bleef spannend. Ook het 2e en 3e setpoint werd weggewerkt en daar was ineens een setpoint voor de heren uit Leeuwarden. Deze eerste werd niet benut maar het 2e wel. Uitslag 27-29. Tot slot de 4e set: kort samengevat, niet mooi en netjes maar wel gewonnen. 21-25. Resulteert in 5 dikke punten erbij en een stijging op de ranglijst van 5 naar 2. Komende vrijdag weer een uitwedstrijd: we mogen naar Lemmer. Wordt vervolgt.

Leave a Reply