Arbitrage

By augustus 26, 2021 Uncategorized

Spelregeltoets: voor alle seniorenleden en jeugdleden vanaf 15 jaar

Om de V6-licentie voor het fluiten van de jeugdwedstrijden en wedstrijden in de 3e en 4e klasse te behalen, moet je de spelregeltoets maken. Op www.Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen. De eindtoets maak je hier. Hierbij is het belangrijk dat je je relatiecode invult, zodat de licentie op jouw naam komt. De gevraagde tijdsinspanning voor de digitale spelregeltoets is maximaal 1-2 uur, je kunt dit thuis op de computer doen. Als bestuur verwachten we van alle senioren en A-jeugd dat zij deze digitale spelregeltoets halen en daarmee inzetbaar zijn om wedstrijden te fluiten. Wanneer je al een hogere licentie hebt, moet je de toets niet maken, want dan raak je je licentie kwijt en val je terug naar V6.

1e en 2e klasse

Teams die 1e of 2e klasse spelen, moeten scheidsrechters leveren met een V4-licentie. Hiervoor kan een vaardigheidstraining (V4) worden gevolgd. Enige voorwaarde om aan deze vaardigheidstraining mee te mogen doen, is dat de digitale spelregeltoets al is gehaald. De gevraagde tijdsinspanning voor de vaardigheidstraining is één praktijkgerichte cursusavond die ± 3 uur in beslag neemt. In de training leer je om wedstrijden te begeleiden, welke invloed je gedrag en houding hebben op het spel en hoe je spelplezier kunt bevorderen. Niet het beoordelen van de scheidsrechter, maar het trainen van de scheidsrechter staat centraal.  Er wordt niet afgerond met een Proeve van Bekwaamheid, maar iedereen die de vaardigheidstraining heeft gevolgd en de spelregeltoets heeft behaald (vooraf), mag in de 1e en 2e klasse worden aangewezen. Er kunnen maximaal 14 scheidsrechters aan de training deelnemen, wat betekent dat er van de 1e en 2e klasse teams steeds maar een aantal mensen kunnen meedoen. Helaas kan dus niet een heel team zich aanmelden. We zijn druk bezig de trainingsavond te plannen, dit zal op een maandagavond worden. De datum wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt. Hierover zullen jullie worden geïnformeerd in de aanvoerdersapp. Mocht je je nu alvast willen aanmelden, dan kan dat via arbitrage@vc058.nl.

 VS-3 cursisten
 Wanneer je nu tot en met 1e klasse fluit en belangstelling hebt om hoger te gaan fluiten, dan kun je een cursus volgen om VS-3 scheidsrechter (promotieklasse/ 3e divisie niveau) te worden. In de informatiefolder staat alle informatie over de cursus.

Module 2e scheidsrechter
 In de promotieklasse heren moeten we als vereniging zelf een gekwalificeerde 2e scheidsrechter aanwijzen. Dit zijn scheidsrechters met een regiocode R1, R2 of V1, V2. Heb je dit niet, maar wil je toch als 2e scheidsrechter fluiten, dan kun je hier een module voor volgen. Ook geschikt voor scheidsrechters die daar al actief zijn maar graag een verdiepende module willen volgen.  Het is dus zowel voor scheidsrechters die nu actief zijn in de 1e klasse (afgeronde vaardigheidstraining) alsmede voor scheidsrechters die al actief zijn op promotieklasse/3e divisie niveau. Kijk voor meer informatie ook op: https://www.nevobo.nl/official/opleidingen-bijscholingen/bijscholingen-workshops/

Mocht je hulp nodig hebben of als er nog vragen zijn, dan kun je me benaderen via arbitrage@vc058.nl.

Groeten Froukje Scherjon

Leave a Reply