2de winstpartij op rij voor dames 1

By november 12, 2018 Nieuws

Dames 1 van VC058 stond zaterdag 10 november op de 9e plaats in de competitie. Als je dan moet spelen tegen de nummer 3, de Vrienden Volco uit Ommen, dan moet je vol aan de bak om punten te halen.

D1 begon met Naomi als spelverdeelster, Berdien en Regina op de midpositie, Albertine en Elly als passer/lopers, Anne op de diagonaal positie en Rieneke als libero. Van begin af aan maakte Volco haar 3e plaats waar. Sterk serveren gaf pass problemen bij D1. Daarnaast bleek Volco over behoorlijk wat slagkracht te beschikken, zowel op linksvoor als op rechtsvoor. Ondanks tactische wissels halverwege de set (rechtshandige Marije i.p.v. linkshandige Anne en de wat langere Sanne voor Elly) bleef Volco de bovenliggende partij. Servicedruk en slagkracht brachten Volco de eerste setwinst met 17-25.

In set 2 begon D1 met een gewijzigde opstelling. Sanne kwam op de plaats van Albertine te staan die zelf de positie van Elly overnam. Marije begon op de diagonaal en Esther nam op mid de plaats in van Regina. Met gelijkwaardige servicedruk en meer controle over de eigen passing groeide D1 steeds beter in de wedstrijd. Steeds duidelijker werd dat via goede opbouw D1 aanvallend completer was dan Volco. Regelmatig werden de midaanvalsters tot scoren gebracht met als direct gevolg dat de aanval over de zijkanten het ook iets makkelijker kreeg. Tussenstanden van 18-18, 24-24 en 28-28(!) geven aan dat het een bijzonder spannende set was. Met een ijzersterke mentaliteit – D1 werd drie keer na een ruime voorsprong ingehaald voor Volco – werd de 2e set door D1 binnengehaald met 30-28.

In ongewijzigde opstelling controleerde D1 in de derde set de wedstrijd. Servicedruk maakte dat Volco op de servicepass alleen maar over de zijkanten kon aanvallen. De opbouw bij D1 was steeds goed verzorgd en met bij vlagen uitstekend blokkeren en een aantal slimme ballen lieten de speelsters van D1 zien tot welk niveau zij in staat zijn. Vanaf 6-6 liep D1 in slechts anderhalve rotatie uit tot 25-16.

Met nog steeds dezelfde speelsters werd set 4 bijna een kopie van set 2. Beide teams hielden elkaar in evenwicht tot 7-7. Toen nam D1 het initiatief en liep uit naar 17-10. En net als in set 2 werkte Volco de achterstand weg ondanks het versterken van de passlijn bij D1 met jeugdspeelster Elke. D1 liep uit tot 20, waarop Volco dit weer recht zette. Vanaf de stand 20-20 haperde de opbouw bij D1 en ging de 4e set verloren met 21-25.

Weer in dezelfde opstelling begon D1 aan de beslissende 5e set. Volco was blijkbaar nog in de winning mood en liep in één servicebeurt weg naar 6-1. D1 vocht terug maar moest van veld wisselen met een achterstand van 3-8. Met dezelfde ijzersterke mentaliteit van set 2 begon D1 aan een inhaalrace met als resultaat 9-9. Beide teams speelden op de toppen van hun kunnen en met setstanden van 10-10, 12-12, 14-14 en 15-15 kon de eindzege nog alle kanten op. Zelfs een matchpoint van 15-16 achterstand maakte geen indruk op D1. Elly kwam op deze stand in het veld voor Marije, waarna met een paar goede acties de zege met 18-16 werd binnengehaald.

Een schitterende wedstrijd waarbij ook het publiek goed van zich liet horen. Drie punten binnen en een plaatsje op de ranglijst gestegen!

Leave a Reply